<<back

Klistermärkesklubben: Berätta lite kort om ert klistermärke som vi har äran att få ge ut på Klistermärkesklubben?
Giulia Cairone & Isa Andersson: Vi ville göra ett klistermärke som sexigt, fruktigt oclh sportigt. En missmatch av banan split, sportig 90-tal med en humoristisk touch.  Vi hade båda blivit av med vårt jobb under Corona och ville göra något kul och uppfriskande.

KLK: Hur ser er relation ut till klistermärken?
GC: När jag var barn bodde jag i Italien där fanns något som heter "figurine" . Det var alla möjliga klistermärken från populära serier som Sailor Moon till  fotbollsspelare.  Man köpte dessa enskilt köpte och samlade på dem i en liten fin klistermärkesbok.
IA: Dessvärre har jag en tråkig minnesbild från emot extrajobb jag hade i många år på Coop. Där var jag frukt och grönt ansvarig och alla dessa klisterlappar som skulle märkas och prissättas, fastnade på exakt allt och var väldigt svår att få bort. Inser nu när jag skriver det att det känns väldigt relaterat till just detta klistermärke vi skapat.

KLK: Vilket är det finaste klistermärke ni någonklistermärke är så mycket nostalgi för migsin sett - om ni vet något?
GC: Klistermärkerna som jag nämde ovan med det italienska landslaget. Det hade en din silverkant och en perfekt skimrande yta.
IA: Något som glittrar skulle jag säga 😀️

KLK: Har ni något annat ni vill nämna om vad ni har för er i närtid (utställningar eller dylikt)?
GC: I höst kommer jag delta i en  grupputställning på Galleri Thomassen och sedan väntar en digital utställning med Galleri Silk och solo på Galleri Toll under december månad.
IA:  För tillfället med på Liljevalchs vårsalong och har framför mig en grupputställning med Misschiefs på Linnégatan 8 och Be Craft -EUROPEAN PRIZE FOR APPLIED ARTS.